Versenyszabályzat

A Miss Balaton by Cosmopolitan Szépségverseny szervezője a BM PARK Kft. (székhely: Jászai Mari tér 6. adószám: 24209461-2-41).

 

CÉLKITŰZÉSEK

A Miss Balaton by Cosmopolitan Szépségverseny célja, hogy bemutassa a nyár legszebb hölgyeit, és kiválassza közülük, a „Magyar tenger” királynőjét, aki egy évig méltón képviselheti a Balatont közéleti eseményeken, egész évben népszerűsítve azt.

A nevezési díj 5,000 Ft.

 

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK ÉS A JELENTKEZÉS MÓDJA

A Miss Balaton szépségversenyre minden olyan 18 és 28 év közötti (és a döntő napjáig a 18. életévét betöltő és a 28. életévét be nem töltő) hölgy jelentkezhet, aki megfelel az alábbi jelentkezési feltételeknek, online jelentkezésével kijelenti, hogy azok megfelelnek a valóságnak, és jelentkezésének elküldésével tudomásul veszi és vállalja a jelen szabályzatban foglaltakat.

 • A versenyre kizárólag magyar állampolgárságú hölgyek jelentkezhetnek, akik már elmúltak 18 évesek, de a verseny döntőjéig nem töltik be a 28. életévüket. A versenyre a korábbi győztesek nem jelentkezhetnek.
 • A jelentkezés kizárólag online, a Szépségverseny honlapján (www.missbalaton.hu), az ott elhelyezett jelentkezési adatlap kitöltése és feltöltése által történik.
 • A jelentkezési adatlapon kizárólag valós adatok szerepelhetnek. Az adatlapot bármely változás esetén aktualizálni kell.
 • A sikeres jelentkezéshez az adatlaphoz három darab, jpg. kiterjesztésű fényképet is csatolnia kell magáról a jelentkezőnek: egy portréfotót, egy egész alakos ruhás és egy egész alakos, bikinis képet. A retusált képekkel való jelentkezés érvénytelen. A jelentkező tudomásul veszi és hozzájárul ahhoz, hogy a beküldött adatlap és a fényképek a verseny weboldalára és Facebook oldalára is kikerülnek olyan formában, ahogy azokat a versenyző a jelentkezésekor feltöltötte.
 • A jelentkező elfogadja, hogy amennyiben nem valós, vagy hiányos adatot ad meg a jelentkezés során, vagy a csatolt fényképek nem felelnek meg a szabályzatban leírt elvárásoknak, a szervező jogosult a versenyző regisztrációját előzetes értesítés nélkül törölni.
 • Az 5.000 forint összegű jelentkezési díjat a jelentkezést követő 5 munkanapon belül kell befizetni átutalással a szervező megbízottjaként eljáró First Konferencia-és Rendezvényszervező Kft. részére.
  • számlavezető: OTP Bank
  • számlaszám:11707024-20473271-00000000
  • a megjegyzés rovatban a jelentkező nevének és születési dátumának kell szerepelnie.
 • A szervező azoknak a jelentkezőknek akik nem kerültek be az első 100 versenyző közé, az első 100 kihirdetésének napjától számított 30 napon belül a versenyző által a jelentkezéskor megadott bankszámlaszámra a befizetett nevezési díjat visszautalja.
 • A jelentkező kijelenti, hogy büntetlen előéletű, hogy nem készült róla akt vagy pornográf fénykép vagy filmfelvétel, ilyen jellegű felvételek készítésére, közzétételére, felhasználására, vagy terjesztésére jogokat nem adott senkinek, illetve ilyen jellegű felvételek nem jelentek meg róla semmilyen kiadványban, internetes felületen vagy fórumon. A versenyző vállalja, hogy a döntő időpontját követő egy éven belül nem fog róla megjelenni semmilyen felületen a fenti kategóriákba sorolható fénykép vagy videó felvétel.
 • A jelentkező kijelenti, hogy nem áll alkohol és/vagy kábítószer függőség alatt.
 • A verseny tisztasága érdekében a versenyben nem vehetnek részt indulóként a verseny szervezésében résztvevő/közreműködő jogi személyek továbbá jogalanyisággal nem rendelkező szervezetek tagjai/alkalmazottai, valamint a verseny szervezésében résztvevő/közreműködő magánszemélyek, és hozzátartozóik.
 • Amennyiben a verseny során a szervező tudomására jut, hogy a versenyző nem felel meg a versenyszabályzatban foglalt feltételek vagy kötelezettségek bármelyikének, a szervező azonnali hatállyal kizárhatja a versenyzőt.

 

A VERSENY MENETE

 1. Online jelentkezési határidő:

  Időpont: 2016. április 14. - május 15.

  A Miss Balaton Szépségversenyre, a verseny hivatalos honlapján (www.missbalaton.hu) szereplő online jelentkezési adatlap segítségével lehet jelentkezni. A jelentkezés akkor minősül érvényesnek, ha a jelentkezési határidő lejártáig (2016. május 15. 23:59) a hiánytalan jelentkezési lap és a nevezési díj összege is beérkezett a szervezőhöz. A hiányosan leadott, vagy határidőn túl érkezett jelentkezéseket a szervező nem dolgozza fel, ezekben az esetekben a már befizetett nevezési díjat a szervező visszautalja a jelentkezőnek.
  Egy versenyző egy alkalommal jelentkezhet, a képek módosítására a jelentkezési időszak alatt nincs lehetőség, ezen szabály megszegése a versenyből történő kizárást eredményezi.

 2. Top 100 továbbjutó kihirdetése

  A jelentkezők közül 100 hölgyet egy szakmai zsűriválaszt ki. A Szervező a 100 továbbjutó versenyző személyét a jelentkezési határidőt követő 5 munkanapon belül elkezdi az online felületeken a kihirdetni (május 18-19-20). A Szervező fenntartja a jogot az időpontok módosítására. A továbbjutott 100 versenyző előválogatókra történő utazását maga köteles finanszírozni. A továbbjutott 100 versenyzővel a szervezők megállapodást kötnek, amely jelen Versenyszabályzat alapján készül. A továbbjutott 100 versenyző elfogadja, hogy 2016. augusztus 31-ig csak és kizárólag a szervező írásban megadott engedélye alapján jelentkezhet vagy vehet részt más szépségversenyen.

 3. Top 100 továbbjutó előválogató

  Időpont: 2016. május 30.
  Helyszín: Balatonfüred

  A szervező a 100 továbbjutó nevét feltölti a verseny weboldalára (www.missbalaton.hu), valamint Facebook oldalára. A 100 közül 48 hölgyet egy szakmai zsűri személyes elbeszélgetés során választ ki, 2 jelentkezőt pedig a közönség juttat tovább a Miss Balaton hivatalos Facebook oldalán zajló online szavazással.

  Az előválogatón a versenyzőnek saját maga által készített sminkben és frizurával kell megjelennie. A versenyző emellett magának biztosítja az előválogatóhoz szükséges kellékeket (bikini, magassarkú szandál).

  A szervező fenntartja a jogot, hogy amennyiben az előválogató eredményeként az 50 továbbjutó keretét nem tudja feltölteni, úgy pótselejtezőt tartson a versenyre jelentkezők közül.

 4. Top 50 továbbjutó kihirdetése

  A továbbjutó 50 versenyző az előválogatót követő 10 munkanapon belül, az online felületeken (weboldal, Facebook) kerül kihirdetésre.

 5. Top 50 továbbjutó előválogatója

  Időpont: 2016. június 28.
  Helyszín: Balatonfüred

  A továbbjutó 50 hölgy közül a szervező újabb castingon választja ki 32 továbbjutót. A versenyzők ezúttal is maguknak készítik a sminket és a frizurát, valamint biztosítják a megjelenésükhöz szükséges kellékeket (bikini és magassarkú szandál)

  Az 50 versenyző közül 30 hölgyet a szakmai zsűri, 2 versenyzőt pedig a közönség juttat tovább a Miss Balaton hivatalos Facebook oldalán zajló online szavazással.

 6. Top 32 továbbjutó kihirdetése

  A továbbjutó 32 versenyző az előválogatót követő 5 munkanapon belül, az online felületeken (weboldal, Facebook) kerül kihirdetésre

 7. Top 32 továbbjutó előválogatója

  Időpont: 2016. július 6.
  Helyszín: Balatonfüred

  A 32 versenyző közül a szervező újabb castingon választja ki a 16 döntőbe jutó hölgyet. A versenyzők biztosítják a megjelenésükhöz szükséges kellékeket (bikini és magassarkú szandál). Az előválogatóról, filmfelvétel készül, amelyről a vágott anyag a verseny online felületein lesz megtekinthető, valamint a verseny gáláján is lejátsszák.

 8. Top 16 továbbjutó kihirdetése

  A továbbjutó 16 versenyző az előválogatót követő 5 munkanapon belül, az online felületeken (weboldal, Facebook) kerül kihirdetésre. Kihirdetésre kerül 2 tartalék versenyző (17-18. helyezett), akik abban az esetben kerülhetnek a verseny döntőjébe, ha az első 16 továbbjutó közül valaki, vagy valakik visszalépnek vagy a szervező a Versenyszabályzat megsértése miatt valakit, vagy valakiket kizárnak.

 9. Top 16 ruhapróbája és fotózása

  Időpont: 2016. július 18-19.
  Helyszín: Balatonfüred

  A versenyzők hivatalos sajtófotóinak elkészítését a szervezők biztosítják. A fotózáson a 16 versenyző megjelenéséről sminkes, fodrász és stylist gondoskodik. A versennyel kapcsolatos további információk egyeztetésére és a fellépő ruhákkal kapcsolatos megbeszélésekre is ekkor kerül sor.

 10. Felkészítő tábor

  Időpont: 2016. augusztus 1-5.
  Helyszín: Balatonfüred

  A teljes körű, zavartalan felkészülés érdekében a felkészítő tábor zártkörű lesz. A versenyzők tudomásul veszik, hogy amennyiben a felkészítő táborban valamely versenyző, bármely okból nem vesz részt, távolmaradás a versenyből történő kiesést jelenti. Erre az esetre a szervező fenntartja magának a jogot, hogy a kieső versenyző helyére szubjektív döntés alapján az előző körben kiesett jelentkezők közül válasszon új versenyzőt.A felkészítő tábor alatt és a versenyzők szállását és ellátását a szervezőbiztosítja, a táborba való eljutást és az onnan történő elutazást a versenyző saját költségén oldja meg.

 11. Döntő

  Időpont: 2016. augusztus 6.
  Helyszín: Balatonfüred

  A verseny döntője egy nagyszabású show műsor, ahol egy 5 főből álló szakmai és elismert személyiségekből álló zsűri szavazatai döntenek. A döntés ellen fellebbezésnek, óvásnak nincs helye. A három dobogós helyezett a későbbiekben részletezett díjazásban részesül.

  A döntőt követően fogadáson minden döntős versenyző kötelező a szervezők által előírt ruházatban és időtartamig megjelenni.

A Szervezők fenntartják a jogot a helyszínek és időpontok megváltoztatására.

 

NYEREMÉNYEK

A 16 döntős versenyző mindegyike megtarthatja a szervező által biztosított fellépő ruháit és cipőit, mindemellett prioritást élvez a szervező cég rendezvényeinek hostess és „grid girl” munkáinál, így számos eseti díjazású munkalehetőséghez juthat.

A Miss Balaton by Cosmopolitan Szépségverseny győztesének főnyereménye egy személyautó, továbbá egy éven keresztül havi 100.000 forint, a Miss Balaton by Cosmopolitan Szépségversennyel kapcsolatos háziasszonyi és promóciós feladatok ellátásáért (havi 2-4 alkalom).

A második helyezett nyereménye egy 500.000 forint értékű utazási utalvány, míg a harmadik helyezett 300.000 forint értékű belföldi üdülést kap.

A verseny Facebook oldalán online szavazással megválasztott Közönségdíjas versenyző nyereménye egy 100.000 forint értékű utazási utalvány.

 

A VERSENYZŐK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

 • A versenyző a versenyen való részvétel feltételeként elfogadja a versenyszervezők által összeállított programot, és vállalja, hogy a Miss Balaton Szépségversennyel kapcsolatos valamennyi saját szervezésű (válogatások, sajtótájékoztatók, fotózások, felkészítő tábor, döntő stb.) és egyéb promóciós rendezvényen (sajtószereplések, médiaesemények, rendezvények stb.) részt vesz. Minden alkalommal a legjobb formáját adva (ápoltan, csinosan, elkészített sminkben és frizurával), pontos időben jelenik meg, nem mulaszt és a legjobb tudása szerint, a verseny sikere érdekében cselekszik.
 • A versenyző vállalja, hogy jelentkezésével egyidejűleg követője lesz saját Facebook profiljával a verseny hivatalos Facebook oldalának (www.facebook.com/MissBalaton), annak érdekében, hogy minden esetben a lehető leggyorsabban értesülhessen a versennyel kapcsolatos információkról.
 • A Versenyző kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy jelentkezési adatlapja, fotói, illetve a verseny során készített versenyzőről készült fotó, grafika, hang – és videofelvételek, valamint ezek állóképei a  weboldalon, illetve a verseny hivatalos Facebook oldalán nyilvánosságra kerüljenek.
 • Versenyző tudomásul veszi és vállalja, hogy a verseny kapcsán és arra vonatkozóan a szervező előzetes engedélye nélkül a versennyel kapcsolatban semmilyen interjút nem ad, sajtónyilatkozatot nem tesz, illetve a verseny tisztaságának megőrzése érdekében fényképet nem készíttet szervező előzetes engedélye és tájékoztatása nélkül. E szabály megszegése a versenyző azonnali hatályú kizárását eredményezi.
 • A versenyző a verseny teljes ideje alatt betartja a szervező utasításait.
 • Versenyző vállalja, hogy a verseny színvonalához illően viselkedik, a versenyt szervezőre, támogatókra, a verseny zsűrijére nézve hátrányos kijelentést nem tesz, hátrányos aktív vagy passzív magatartást nem tanúsít, illetve nem alkalmaz, a verseny szervezőjének szabályzatait betartja.
 • A versenyt szervező bizottság a verseny döntésmechanizmusáról, a zsűriről, a szavazás módjáról részletes tájékoztatást ad a versenyzőnek. Versenyző kijelenti, hogy az eredményt, a szavazást, a zsűri döntési jogkörét nem kritizálja, annak eredményeit maradéktalanul elfogadja.
 • A versenyző a verseny ideje alatt a versenyt népszerűsítő reklám és egyéb marketing tevékenységre díjmentesen felkérhető, a versenyt szponzoráló cégek reklámhordozóit, valamint egyéb kiegészítőit a versennyel kapcsolatos eseményeken viseli.
 • A versenyző a verseny ideje alatt a szervezők előzetes jóváhagyása hiányában semmilyen formában nem végezhet reklámtevékenységet, nem vállalhat fellépéseket.
 • Versenyző tudomásul veszi, hogy a versennyel összefüggésben semmilyen társaságnak, személynek a szépségverseny logóját, megnevezését át nem adhatja felhasználásra a jogtulajdonosok engedélye és tudomása nélkül.
 • Amennyiben a versenyző bármilyen ok miatt nem tud részt venni a versenyen, úgy a helyét a következő fordulóban az a versenyző veszi át, aki az szavazatok alapján a következő továbbjutó lenne. Ebben az esetben a kiesett résztvevő kártérítési igénnyel nem élhet.
 • A döntőbe jutott versenyzők vállalják, hogy a döntő időpontjától számított 1 (egy) év időtartamon belül összesen 4 alkalommal díjmentesen a szervező rendelkezésére állnak reklám, promóciós vagy egyéb megjelenésekre.
 • A verseny győztese vállalja, hogy a döntő napjától számított 1 (egy) éven keresztül nem vesz részt olyan reklám, PR vagy kommunikációs kampányban, amely a főszponzor vagy a szervező érdekeit sértik.
 • A verseny győztese vállalja, hogy a következő évi verseny elődöntőin és döntőjén, mint zsűritag térítésmentesen részt vesz, valamint aktív szerepet vállal a koronázási ceremóniában.
 • A verseny győztese vállalja, hogy a fődíjként felajánlott gépkocsin elhelyezett reklámokat nem távolítja el, amennyiben azok megsérültek haladéktalanul jelzi a szervezőnek és együttműködik a reklámok kijavításában. Elfogadja, hogy amennyiben ezen kötelezettségeinek nem tesz eleget, a szervező élhet a gépkocsi visszavételének jogával.
 • A Verseny győztese vállalja, hogy a döntő napján mért súlyát +- 3 kg eltéréssel tartja 1 (egy) éven keresztül.
 • A Vereny győztese tudomásul veszi, hogy a döntő napjától számított 3 éven keresztül nem jelentkezhet és indulhat más szépségversenyen.

 

SZERZŐI JOG, FELHASZNÁLÁSI JOGOK

A Miss Balaton by Cosmopolitan Szépségverseny szervezői jogának tulajdonosa a BM Park Kft. A szervező előzetes és kifejezett jóváhagyása nélkül tilos a versennyel kapcsolatos bármilyen tartalom felhasználása, publikálása, terjesztése, módosítása, továbbítása. Ugyanez vonatkozik a versenyről készült embléma, logó, grafika, fotó, hang- és videofelvétel, valamint ezek állóképeinek felhasználására is.  A versenyző a BM Park Kft-re, mint felhasználóra ruházza visszavonhatatlanul, kizárólagosan, teljes körűen és korlátozásmentesen a verseny során a versenyzőről készült fotó, grafika, hang – és videofelvétel, valamint ezek állóképeire (a továbbiakban: Mű) vonatkozó valamennyi, a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben (Szjt) meghatározott vagyoni jogát, az ott felsorolt összes felhasználási forma vonatkozásában. Ennek alapján BM Park Kft. különösen, de nem kizárólagosan:

 • a Művet korlátozásmentesen átdolgozhatja, többszörözheti és terjesztheti (bármilyen formában);
 • korlátozásmentesen jogosult a Művet sajátjaként védjegyeztetni, szabadalomként vagy bármely más lehetséges módon levédetni;
 • korlátozás nélkül jogosult a Műre vonatkozó jogait harmadik személyekre átruházni, a Műre vonatkozóan harmadik személyeknek további felhasználási jogot engedélyezni;
 • korlátozás nélkül jogosult a Művet bármilyen módon rögzíteni és átmásolni (kép-, hangfelvétel, számítógép, elektronikus adathordó stb.);
 • egyoldalú döntése alapján akár közvetlenül, a saját nevében is jogosult fellépni a szerzői jog megsértése esetén a jogsértővel szemben.
 • A BM Park Kft-t ezen jogok területi (akár külföldön is) és időbeli korlátozás nélkül illetik meg. A BM Park Kft-t a felhasználás módját és mértékét illetően sem köti korlát.
 • A 16 döntőbe jutott versenyző a Művet ellenérték fejében saját maga a döntő napjától számított 1 (egy) évig csak a szervező kifejezett jóváhagyásával használhatja fel, ezen idő alatt a felhasználásra harmadik személynek engedélyt nem adhat, a Művel semmilyen formában sem rendelkezhet.

 

ADATVÉDELEM

A szervező számára kiemelkedő fontosságú cél a versenyzők által a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme, illetve a versenyzők információs önrendelkezési jogának a biztosítása. Ennek keretében a szervező az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján a versenyzők személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályok alapján és azokkal összhangban kezeli.

A jelen adatvédelmi rendelkezések értelmezése szempontjából használt alapfogalmak:

Személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

Különleges adat: a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat, ahol bűnügyi személyes adatnak minősül a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetőleg a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít továbbá a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől;

Adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

Hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

Adatzárolás: az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának, vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele;

 

ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

A versenyző az online jelentkezési lapot önkéntesen küldi el, amellyel kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szervező a jelentkezési lapon megadott személyes adatait a jelen szabályzatban meghatározott célból kezelje.

Az adatok kezelője a BM Park Kft. Székhelye: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 6. cégjegyzékszáma: 01-09-995727, illetve a verseny bonyolításával és rendezésével megbízott Roxer Event & More Kft. (2040 Budaörs, Kossuth Lajos utca 40.), a First Konfrencia és Rendezvényszervező Kft. (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 54-58.), Red Lemon Media Group Kft. (1112 Budapest, Cseresznye utca 60.) valamint Saxon Kft (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 54-58.). Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy az az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.

Az adatkezelés célja a Miss Balaton by Cosmopolitan Szépségverseny sikeres megszervezése és lebonyolítása, az abból fakadó jogok és kötelezettségek teljesítése. Az adatok nyilvánosságra hozatala azon adatok körében lehetséges, amelyeket a versenyző kifejezetten engedélyezett. A versenyzőtől különleges adat nem kérhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

Az adatkezelés jogalapja a versenyző önkéntes adatszolgáltatása.

Az adatkezelés a jelentkezési adatlap elküldése napján kezdődik és a versenyző adatkezelési hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában 1 évig tart, ezt követően a személyes adatok törlésre kerülnek.

A szervező a megadott személyes adatokat a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan, a verseny megszervezése érdekében szükséges mértékben, hozzájárulás esetén az azt adó személy esetleges rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

 

A VERSENYZŐ ADATVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS JOGAI ÉS JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEI

 1. Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről. E körben az érintett kérelmére adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

  Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában ingyenesen megadni a tájékoztatást.

  Az érintett tájékoztatását az adatkezelő csak akkor tagadhatja meg, ha azt a törvény lehetővé teszi. Ilyen esetben az adatkezelő köteles az érintettel a felvilágosítás megtagadásának indokát közölni, valamint tájékoztatni a bírósághoz, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatni.

 2. Az érintett kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését.

  A valóságnak nem megfelelő személyes adatot az adatkezelő helyesbíteni köteles.

  Az adatkezelő a személyes adatot törölni köteles, ha annak kezelése jogellenes, vagy az érintett kéri, vagy az hiányos vagy téves, és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható, vagy az adatkezelés célja megszűnt, vagy azt a bíróság elrendelte.

  A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

 3. Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen.

  A tiltakozás joga megilleti az érintettet, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, vagy a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás, vagy tudományos kutatás céljára történik, vagy a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

  Az adatkezelő - az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével - a tiltakozást köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről az érintettet írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás jogossága egyértelműen megállapítható, az abban foglaltaknak haladéktalanul eleget tesz, és döntéséről írásban tájékoztatja a tiltakozás benyújtóját. A kérelem elutasítása esetén az adatkezelő írásban megindokolja a döntését.

  A tiltakozás elutasítása esetén, amennyiben annak benyújtója nem ért egyet a kérelem alapján hozott döntéssel, vagy amennyiben az adatkezelő a rendelkezésére álló határidőt elmulasztja, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül, az érintett bírósághoz fordulhat.

  Az érintett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) fordulhat, ha véleménye szerint személyes adatainak kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll kivéve, ha az adott ügyben bírósági eljárás van folyamatban. A Hatóság bejelentés alapján vizsgálatot folytat, illetőleg hatósági eljárást indít.